6 kernen in de gemeente

De gemeente Oldebroek bestaat uit de kernen Oldebroek, Wezep, Hattemerbroek, ’t Loo, Noordeinde en Oosterwolde. Stuk voor stuk unieke dorpen met elk een eigen karakter. Ook de natuur rondom de dorpen is overal anders. Elke kern is het ontdekken waard!

Een veelzijdige gemeente

Het toeristisch jaarmagazine ‘Natuurlijk Oldebroek’  is een kleurrijke afspiegeling van onze veelzijdige gemeente. Het biedt inwoners en bezoekers informatie omtrent lokale activiteiten & evenementen, kunst & cultuur, wandel- & fietsroutes en lokale bezienswaardigheden. Ook komen jonge een podium. Voor het tot stand komen van de editie 2020/2021 van Natuurlijk Oldebroek is met veel enthousiasme samengewerkt door de OVO (Ondernemers Vereniging Oldebroek), OWH (Ondernemers Vereniging Wezep Hattemerbroek) en TPO (Toeristisch Platform Oldebroek).

Ontdek Oldebroek

Deze langgerekte kern heeft een zeer compleet winkelaanbod met veel unieke winkels. Op vrijdagavond is het koopavond met 1x per maand een 'Special Friday Night' vol aanbiedingen en acties. Ook worden er in Oldebroek veel evenementen georganiseerd.

Ontdek Wezep

Wezep is de grootste kern van de gemeente Oldebroek. Het winkelcentrum dat deels overdekt is, biedt een diversiteit aan grote en kleine winkels. Op donderdagmiddag is er markt en op vrijdag koopavond. Er is volop gratis parkeergelegenheid.  

Ontdek Oosterwolde

Kleine kern met prachtige omgeving waar zich het statige Landgoed Morren, de oer-Hollandse theeschenkerij Boerengoed en het leuke belevingserf van Boerderij op 't Schroat bevinden.  

Beeldbank

Bekijk en ontdek de schoonheid van de mooiste plekjes en evenementen uit de gemeente.

Het Vreepad

Klompenpad Oldebroek

Het Vreepad is een 16 kilometer lang Klompenpad over smalle paadjes, verharde en onverharde wegen, langs monumentale landgoederen, historische boerderijen, kleine buurtschappen en door weidse polders. De rondwandeling kan gestart worden bij Boerderijmuseum de Bovenstreek in Oldebroek waarover elders in de magazine meer te lezen valt. Ook vakantiepark Landal Landgoed ’t Loo in het gelijknamige dorp kan als startpunt gebruikt worden. Het Vreepad is herkenbaar aan de rood/witte bordjes met een klomp erop.

De natuur is het mooiste wat er is

Ga naar buiten en geniet!

Ontdek 't Loo

Een landelijke kern waar zich het mooie Landal Landgoed 't Loo en de prachtige Fantasietuin bevinden. Ook is er een grote speeltuin met restaurant: d'Olde Dreiput.

Ontdek Hattemerbroek

Hattemerbroek is van oorsprong een bezembindersdorp en ligt ingeklemd tussen weidse polders. Hier zijn een handvol winkels te vinden waaronder de unieke klompen en homedecoratie winkel en snackbar Nagelhout. Voor kinderen is er een leuke speeltuin.

Ontdek Noordeinde

Lief klein dorpje dat ligt op het meest noordelijke puntje van de Veluwe.  De schitterende zomerdijk leidt naar het pittoreske Elburg. De unieke sluis biedt fantastisch zicht op het Drontermeer.