Langs de weg

Vanwege de vele enthousiaste reacties op het artikel ‘Langs de weg’ in de editie 2018/2019 van Natuurlijk Oldebroek besteden we nog een keer aandacht aan het fenomeen ‘Kraampjes langs de weg’. Oldebroek blijkt er rijk aan en dit resulteert in een bijzondere route.

Route

Pak de fiets, neem wat kleingeld mee en ontdek deze kleine pareltjes binnen de gemeente Oldebroek. Van vers fruit en walnoten tot heerlijke groente uit eigen tuin, van huisgemaakte jam tot honing van lokale imkers, van brocante tot leuke snuisterijen, van fakkels tot haardhout en van paling tot pompoenen. Veel kraampjes staan er het hele jaar, andere kraampjes alleen bij mooi weer of al naar gelang het seizoen van het te verkopen product.

Honesty Box

Bij de kraampjes staat een speciaal potje waar met gepast geld voor het product betaald kan worden. In het Engels wordt zo’n geldpotje ‘Honesty Box’ genoemd. Geweldig dat stalletjes langs de weg anno 2019 in onze gemeente nog steeds bestaansrecht hebben en fantastisch als het vertrouwen van de verkopers niet beschaamd wordt!

Mini-bieb

Een vreemde, maar leuke eend in de bijt, is de mini-bieb. Kleine kastjes met boeken voor volwassenen en/of kinderen, die geleend mogen worden (of gehouden mits er een eigen exemplaar voor in de plaats komt). Lees elders in dit magazine meer over de Mini-bieb.