In gesprek met burgemeester Tanja Haseloop-Amsing

“Toen ik me in 2019 aan het oriënteren was op de baan als burgemeester, heb ik samen met mijn man de gemeente bezocht. Bij één van de ondernemers zag ik ‘Natuurlijk Oldebroek’ liggen. Ik moet zeggen dat het blad zeker een bijdrage heeft geleverd aan mijn beslissing om te solliciteren, want ik vond dat er een heel aantrekkelijk beeld over de gemeente uit naar voren kwam! Mijn schoondochter zei gelijk: ‘Die Smultoer gaan we een keer fietsen!’

 

In oktober ben ik als burgemeester geïnstalleerd en sinds maart woon ik centraal in de gemeente. Intussen heb ik al veel gezien: het Boerderijmuseum is een aanrader om te bezoeken, de klompenpaden zijn leuk om te lopen en Landal Landgoed ’t Loo is een prachtig plek om met je kinderen te gaan zwemmen. Het landschap is erg afwisselend: polders, bossen, heidevelden, de dijk naar de Randmeren. Ik houd erg van wandelen en fietsen, dus er is voor mij nog genoeg te ontdekken. Oranjevereniging Hattemerbroek heeft naar aanleiding van 75 jaar vrijheid een mooie wandeling uitgezet, die staat nog op mijn to-do lijstje. Verder is op de website van HoogOverWezep een wandel- en fietsbrochure te downloaden, die de aandacht vestigt op onder andere ons prachtige Natura 2000 gebied.

Van wat ik tot nu toe gezien heb, denk ik dat er binnen de gemeente zeker nog ruimte is voor het ontplooien van meer toeristische activiteiten. Daar gaan we als gemeente mee aan de slag. Tot slot zou ik nog willen opmerken dat zowel wonen als werken in Oldebroek mij geweldig bevalt. Ik ben bijzonder warm ontvangen en ik weet zeker dat iedere bezoeker dat ook zo zal ervaren. De mensen vinden het heel leuk om een praatje te maken en fiets je door één van de kernen dan word je altijd wel door iemand gegroet!”