Een veelzijdige gemeente

Het toeristisch jaarmagazine ‘Natuurlijk Oldebroek’  is een kleurrijke afspiegeling van onze veelzijdige gemeente. Het biedt inwoners en bezoekers informatie omtrent lokale activiteiten & evenementen, kunst & cultuur, wandel- & fietsroutes en lokale bezienswaardigheden. Ook komen jonge talenten aan het woord en fungeren inwoners als ‘ambassadeur’ van de gemeente met hun verhalen over toen. Voor het tot stand komen van de editie 2019/2020 van Natuurlijk Oldebroek is met veel enthousiasme samengewerkt door de OVO (Ondernemers Vereniging Oldebroek), OWH (Ondernemers Vereniging Wezep Hattemerbroek) en TPO (Toeristisch Platform Oldebroek).

De gemeente Oldebroek biedt veel diversiteit in natuurschoon met prachtige heidevelden, dichte bossen, weidse polders en uitgestrekte randmeren, waardoor het een aantrekkelijke gemeente is om te wonen, te werken en te recreëren.

Oldebroek
Het dorp Oldebroek heeft een zeer compleet winkelaanbod met veelal unieke winkels, waar een persoonlijke benadering van de klant hoog in het vaandel staat. Proef het met passie gebakken brood van de lokale bakkers, de op ambachtelijke wijze bereide producten van de slagers en ontdek de vele streekgerechten. Modeliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de vele gespecialiseerde modewinkels voor groot en klein. Voor een hapje, drankje, een lekkere bol ijs, lunch of snack zijn er volop horecamogelijkheden. Op vrijdagavond is het koopavond in Oldebroek en één keer per maand is het ‘Special Friday Night’. De koopavond wordt dan gekenmerkt door allerhande activiteiten en aanbiedingen. Parkeren is gratis en kan veelal voor de deur van de winkels. Jaarlijks terugkerende evenementen als de Broekermarkt, de Schapenmarkt en de Rabo MTB Streetrace maken van Oldebroek een bruisend dorp. Meer informatie is te vinden op www.ondernemersverenigingoldebroek.nl  en Facebook Ondernemers Vereniging Oldebroek.

Wezep
Wezep is met ruim 13.000 inwoners de grootste kern van de gemeente Oldebroek. Het winkelcentrum heeft een sfeervolle, aantrekkelijke en moderne uitstraling. Er is een zeer ruim aanbod aan grote en kleine winkels en er zijn verschillende horecagelegenheden. Het winkelcentrum is deels overdekt en er is volop gratis parkeergelegenheid. Op donderdagmiddag is er markt en op vrijdagavond is het koopavond. Door de OWH worden geregeld activiteiten georganiseerd. Meer informatie hierover is te vinden op www.onswinkelcentrum.nu en FB Ons Winkelcentrum. Ook buiten het centrum van Wezep bevinden zich diverse winkels en horecagelegenheden. Verder zijn er volop mogelijkheden om te recreëren bij subtropisch zwembad de Veldkamp of op de Wezepsche Heide. Landgoed IJsselvliedt en het er tegenover gelegen arboretum en pinetum ’t Vinkennest zijn bijzondere plekken voor een mooie wandeling.

Oosterwolde, ’t Loo, Hattemerbroek en Noordeinde
De vier kleine kernen van de gemeente hebben elk een eigen karakter, maar hebben rust, ruimte en een gemoedelijke sfeer als gemeenschappelijke factor. In Oosterwolde liggen onder meer het prachtige Landgoed Morren en de oer-Hollandse theeschenkerij Boerengoed. Bij Boerderij Op ’t Schroat is een zogenaamd ‘belevingserf’.  In ’t Loo bevinden zich het mooie vakantiepark Landal Landgoed ’t Loo en de geweldige Fantasietuin. Heerlijk kanoën kan in het piepkleine Noordeinde op het Drontermeer. De schitterende Zomerdijk is een prachtige route naar het pittoreske Elburg. Hattemerbroek is van oorsprong een bezembindersdorp. Het ligt ingeklemd tussen weidse polders en biedt een handvol winkels, waaronder een unieke klompen- en homedecoratiewinkel. Voor kinderen is er een leuke speeltuin te vinden