Er op uit

Er zijn volop leuke dingen te doen binnen de gemeente Oldebroek. Ga lekker klimmen, loop het Blotevoetenpad, ontdek het Belevingserf, graaf naar een schat of ga Midgetgolfen. Voor de kleintjes zijn er diverse leuke speeltuinen. Trek er samen op uit en geniet!

 

Klimparcours
Het Buitencentrum Oldebroek biedt een spannend klimparcours voor jong en oud. De hoogte van het parcours varieert van 5 tot 10 meter. Er zijn verschillende niveaus met diverse hindernissen. Reserveren voor het klimparcours is noodzakelijk en kan vanaf 15 personen. Het klimbos is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

Het Buitencentrum Oldebroek, Broekeroordsweg 9, 8095 RM ’t Loo/Oldebroek. Info: 0900-9201/ www.hetbuitencentrum.nl/activiteit/klimbos

Blotevoetenpad
Het Blotevoetenpad in de A. Vogeltuinen betekent glibberen door leem, banjeren door de modderbak, je voeten laten kietelen door verschillende kruiden en hindernissen nemen door het moeras. Leuk en leerzaam voor jong en oud! In het Kruidentheehofje kunnen zelf kruiden geplukt worden voor een lekker kopje thee na afloop.

A.Vogeltuinen, Eperweg 3-5, 8084 RB ’t Harde

Belevingserf
‘Op ’t Schroat’ biedt dagbesteding aan volwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking. Kom gezellig iets drinken en/of bekijk de leuke winkel. Er is ook een belevingserf met moestuin, dierenweides, een zandbak, een jeu de boules baan, een speelplaats met zand en water, een blotevoetenpad en een plek met kleurbeleving.

Rustpunt Boerderij ‘Op ’t Schroat’, 8097 PL Oostendorperstraatweg 65, Oosterwolde. Info:  www.sheerenloo.nl/-/boerderij-op-t-schroat en FB

Speelplezier
De speeltuin van ‘d Olde Dreiput biedt veel speeltoestellen en is dankzij de omheining ook veilig voor de allerkleinsten. Er is een snackbar met terras dat uitzicht biedt op de speeltuin, waardoor de ouders onder het genot van een consumptie makkelijk toezicht kunnen houden. Het restaurant biedt volop keus in diverse plates.

Restaurant en Partycentrum d’Olde Dreiput, Harm Aartsweg 88, 8095 RG ’t Loo Oldebroek. Info en openingstijden: 0525-631698/www.oldedreiput.nl  en FB

Midgetgolf
De afwisselende midgetgolfbaan bij Landal ’t Landgoed ’t Loo is leuk voor jong en oud. Voor kleine kinderen zijn er passende midgetgolf sticks. Na afloop genieten van een lekker kopje koffie met vers gebak kan in de sfeervolle Brasserie Timber’s of op het buiten terras.

Info: 0525-637000 (receptie van Landal Landgoed ’t Loo).

Geocaching
Met een GPS-ontvanger of mobiele telefoon met GPS-functie op avontuur in de natuur. Op de Wezepsche Hei is een route van ongeveer 5,5 km uitgezet waarbij coördinaten ingevoerd moeten worden om zo van aanwijzing naar aanwijzing te lopen tot de ‘schat’ gevonden is. De schat bestaat meestal uit een waterdichte doos met een logboek.

Info: www.geocaching.com/geocache/GC106YJ_wezepse-heide

Speeltuin Oldebroek
Speeltuin ‘Op de Wip’’ bestaat al 35 jaar. Er zijn diverse speeltoestellen en een groot lucht gevuld springkussen. De speeltuin is dagelijks geopend van half april tot en met half oktober van 9.00 tot 19.00 uur. Toiletten zijn aanwezig.

Speeltuin ‘Op de Wip’, Irisstraat 12, 8096 BW Oldebroek. Info: 06-55915196 en FB

Speeltuin Hattemerbroek
Speeltuin ‘De Vogelenzang’ heeft diverse moderne, goed onderhouden speeltoestellen. Een aantal daarvan zijn toegankelijk voor gehandicapten.  Openingstijden: april tot en met oktober van 14.00 – 16.30 uur geopend (tot 16.00 uur op zaterdag). Toegang (niet-leden): €1,50 inclusief ranja (begeleiders gratis)

Speeltuin ‘De Vogelenzang’, Zwaluwstraat 21, 8094 AE Hattemerbroek.  Info: www.speeltuindevogelenzang.nl

Speeltuin Oosterwolde
Speeltuin ‘De Haerkamp’ is dagelijks geopend (behalve bij extreme vorst). Er zijn zo’n twintig netjes onderhouden speeltoestellen aanwezig gegroepeerd rondom een reusachtig speelkasteel. Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld (munttoilet aanwezig, €0,10).

Speeltuin ‘De Haerkamp’, Essenakker 1, 8097 SP Oosterwolde. Info: 0525-621250