Kunstweekend Eigenheimers

Kunst van eigen bodem

 Wat heeft een aardappel te maken met kunst? ‘Eigenheimers’ Paula de Ruiter en Engeltje van den Brink vertellen er graag over. ‘Noordeinde was vroeger een geïsoleerd dorp door de ligging aan de voormalige Zuiderzee en de vaak slecht begaanbare wegen. Dit maakte ons ‘Noorders’, zoals de inwoners van Noordeinde genoemd worden, eigenzinnig en zelfredzaam.

Echte eigenheimers dus. De aardappel met de gelijknamige naam wordt al jaar en dag aan de overkant van het Veluwemeer geoogst en hebben we gekozen als toepasselijk symbool voor ons kunstweekend waarin we de kunstzinnigheid en de creativiteit van Noorders van alle leeftijden een podium geven.”

De expositie wordt in 2020 gehouden op vrijdag 25 september van 18.00 tot 21.00 en op zaterdag 26 september van 10.00 tot 17.00 uur in Dorpshuis ’t Noorderhuukien. De Noorders laten hun eigenheid zien aan de hand van schilderijen, keramiek, glaswerk, bloemsierkunst, foto’s, houtbewerking, grafische vormgeving, ijzersculpturen, pentekeningen, borduurwerk en mozaïek. Ook zijn er korte muzikale optredens en diverse creatieve workshops voor jong en oud. “De deelnemers komen allemaal uit het Noordeinde of hebben een directe link met ons dorp. Ook de leerlingen van onze basisschool leveren een bijdrage aan de expositie. De aardappel zetten we ieder jaar op een andere manier centraal in de affiche, die we maken om ons kunstweekend te promoten.”

Dit jaar vindt de 5e editie van het kunstweekend plaats dat om het jaar gehouden wordt. De toegang tot de expositie is gratis en iedereen is van harte welkom om de kunst en creativiteit van de ‘Noorders’ te komen bekijken. “De inbreng is echt iedere keer weer enorm veelzijdig en verrassend. Echt de moeite van een bezoek waard!” (I.V.M. MET DE CORONACRISIS IS NIET ZEKER OF DIT EVENEMENT DOORGAAT)

Dorpshuis ’t Noorderhuukien, Groote Woldweg 118, Noordeinde.