Ongediertebestrijding Roskam

Roskam weet raad

Ongediertebestrijding Roskam is het hele jaar actief om ongedierte te bestrijden. Het team wordt gevormd door specialisten Wim en Gerrie Roskam. “Wij signaleren niet alleen een toename van ongedierte, maar ook een verschuiving van de periode waarin er overlast is.

 

De wesp bijvoorbeeld is veel vroeger in het jaar actief dan anders”, vertelt Wim Roskam. “ En ook de overlast van de eikenprocessierups is enorm toegenomen. Het is niet alleen van belang om de eikenprocessierups preventief te lijf te gaan, maar ook destructief. Dit om de populatie naar beneden te brengen, want anders wordt het ieder jaar erger. De nesten moeten vanaf half april weggezogen worden, want dan zitten de rupsen er nog in. Ontdek je echter in de herfst een leeg nest dan adviseer ik om dit ook weg te laten halen, want daar zitten zeker nog haren in. Niet alleen de jeuk die de haartjes veroorzaken is heel vervelend, maar ik maak me ook zorgen over de schade die ze aan ogen en longen kunnen toebrengen.”

Zomers kunnen vooral wespen een ware plaag vormen. Roskam adviseert om bij verdenking van een hoornaar- of wespennest altijd goed op te letten waar ze in en uitvliegen. ,,Stop die opening nooit dicht, want dan gaan ze een andere uitgang zoeken. De eerste uitgang is het meest effectief om te bestrijden, want die is het dichtst bij het nest.” Campings en restaurants kunnen wespenvallen met een speciale vloeistof laten ophangen, die weer door Ongediertebestrijding Roskam geleegd worden.

Het bestrijdingsteam constateert ook een groei in de ratten en muizenpopulatie. Verder zijn de houtworm en boktor het hele jaar actief. Bij overlast of een vermoeden van elk soort ongedierte kan contact opgenomen worden.  Roskam Ongediertebestrijding komt in actie bij particulieren en bij bedrijven, horeca, instellingen en gemeenten (al dan niet op contractbasis).

Ongediertebestrijding Roskam

Reesweg 8a

8097 PA Oosterwolde

Info: 06-23131609 en 06-46334034 /www.ongediertebestrijdingroskam.nl

Deel dit artikel
Ongediertebestrijding Roskam