Bakkerij Schuld

Bakkerij Schuld werd opgericht in 1886 en is een moderne, maar tegelijk ambachtelijke bakkerij. In 2011 werd het vakmanschap beloond met het predicaat Hofleverancier. Een prachtige kroon op het werk van vijf generaties. Terwijl vader Jaap Schuld de stille motor is in de bakkerij, bewandelt zoon Jan Aart, die eveneens bakker is, ook het pad van innovatie en PR. Nostalgie en vooruitstrevendheid gaan hand in hand bij deze bijzondere bakkerij.

ALS HET OM SMAAK GAAT

BROOD – De broden van Bakkerij Schuld worden dagelijks op ambachtelijke wijze bereid. Aan alle broden wordt in eigen beheer gemaakt desem toegevoegd. ,,Desem is een natuurlijke malshouder en geeft de broden meer smaak. Voor zo’n vijf à zes broodsoorten gebruiken wij het graan van onze eigen akkers,” legt Jan Aart Schuld uit. ,,Het graan dat afkomstig is van de eigen akkers wordt gemalen in onze molen in Oostendorp. Op deze manier hebben wij de hele keten van telen, malen en bakken in eigen beheer.”

ONLINE – Inwoners van omliggende dorpen en steden, maar ook de gasten van bijvoorbeeld Landal Landgoed ’t Loo, kunnen gebruik maken van het unieke onlineconcept dat wordt gekenmerkt door korte lijnen van producent naar consument. ,,Alles wordt in de loop van de ochtend vers gebakken en dezelfde middag gratis thuis of bij de vakantiewoning bezorgd. In Oldebroek, Noordeinde, Oosterwolde en ’t Loo bezorgen wij dagelijks; voor overige dorpen geldt een vaste bezorgdag.” Honderden op ambachtelijke wijze gebakken broden vinden op deze manier dagelijks hun weg naar consument in de wijde omgeving van Oldebroek. Bestellen kan tot 2.00 uur ’s nachts via www.lekkerversbrood.nl. ,,Uiteraard is iedereen ook van harte welkom in onze winkel in Oldebroek. Aan de voor- en zijkant van de winkel is een terras waar genoten kan worden van koffie, thee, fris met een vers belegd broodje, een heerlijke koek of een lekker gebakje.”

MOLEN Het nieuwste project van Bakkerij Schuld is de aankoop van de achtkantige stellingmolen in Oostendorp. ‘Molen de Tijd’ stamt uit 1854 en is door Jan Aart Schuld ingericht als traditionele desembakkerij, een Bakery-café, een chocolade-atelier en een bakkerswinkel. De molen wordt actief gebruikt voor het malen van de eigen geteelde tarwe, waarmee de heerlijkste broden worden gemaakt. Een lange wandeling of fietstocht kan bij Molen de Tijd beloond worden met een lekkere kop koffie met huisgemaakt gebak, een heerlijk glas wijn of een speciaal biertje. Vanaf medio juni is er ook ambachtelijk, huisgemaakt ijs verkrijgbaar. Rondleidingen, workshops, (bak)cursussen en kinderfeestjes behoren ook tot de mogelijkheden.

,,Hoe modern en vooruitstrevend we ook zijn geworden ten opzichte van ruim honderd jaar geleden, we zullen altijd een ambachtelijke bakkerij blijven. Nog steeds maken wij gebruik van de recepten van mijn betovergrootvader Aart Anthonie Schuld, de grondlegger van de bakkerij, want wat goed is, daar moet je niet aan sleutelen!”

Bakkerij Schuld                                                                        De Bakkersmolen

Zuiderzeestraatweg 98                                                           Zuiderzeestraatweg Oost 16-20

8096 CC Oldebroek                                                                 8081 LC Elburg (Oostendorp)

 

Info: 0525-631283/www.bakkerijschuld.nl en FB  Voor online bestellen: www.lekkerversbrood.nl

Deel dit artikel
Bakkerij Schuld