Bed & Breakfast Johannesberg

Voor natuurliefhebbers en genieters
Gasten van Bed & Breakfast Johannesberg in Oldebroek ontbijten in een karakteristiek pand uit 1894 en slapen in een rustiek verblijf midden tussen de weilanden. Elke ruimte wordt gedomineerd door een prachtige muurschildering gemaakt door kunstenaar Govert Muijs. ,,De muurschildering in de ontbijtkamer is gebaseerd op samengestelde foto’s van het boerenleven van zowel mijn ouders als schoonouders”, vertelt Marianne Hop, die samen met haar man Dirk de bed & breakfast runt.

B&B Johannesberg biedt vier sfeervolle, ruime tweepersoonskamers met zitje, tv, wifi, een moderne badkamer en een eigen terras met weids, landelijk uitzicht.  De kamers danken hun namen aan de grote muurschildering boven het bed: botter, dakota, tractor en racewagen. Een bezoek aan B&B Johannesberg is een ware beleving, waar genieten centraal staat. ,,Wij verrassen onze gasten steevast met een vers en gevarieerd ontbijt inclusief een kakelvers eitje van onze eigen kippen. Wie graag ’s avonds zelf wil koken, kan gebruiken maken van de ruime keuken.”

Te hooi en te gras
Naast de vier tweepersoonskamers heeft B&B de Johannesberg ook een appartement dat geschikt is voor vier personen. Er is een slaapkamer met tweepersoonsbed en een robuust stapelbed, een sfeervolle zit/eetkamer, een mooie badkamer en dito keuken. Net als bij de andere kamers heeft het appartement een fijn terras met uitzicht op de weilanden waar de schapen en lammetjes van Dirk en Marianne rondlopen. Ook een mooie muurschildering ‘Te hooi en te gras’ genaamd, ontbreekt niet. De gasten van ‘Te hooi en te gras’ zijn in principe zelfvoorzienend, maar indien gewenst kan een ontbijt apart bijgeboekt worden.  B&B Johannesberg is landelijk gelegen op steenworp afstand van het pittoreske Elburg en het lintdorp Oldebroek. Er is volop parkeerruimte op eigen terrein. ,,Via route.nl zijn er speciaal voor ons een aantal fietsroutes samengesteld, die beginnen en eindigen bij de bed & breakfast. Op korte afstand zijn zowel gewone als elektrische fietsen te huur. De omgeving is heel gevarieerd en biedt zowel bos als heide. Ook de Randmeren zijn op fietsafstand.” B & B Johannesberg wordt gewaardeerd met een 9.7 op Booking.com en heeft een vier tulpen classificering op www.bedandbreakfast.nl.

Bed & Breakfast Johannesberg
Zuiderzeestraatweg 11
8096 BC Oldebroek
Info: 06-51262457/www.johannesberg.nl    FB en Instagram

Deel dit artikel
Bed & Breakfast Johannesberg