Gini’s Nursery en Repotta

Gini’s Nursery is een gevarieerd tuincentrum met een oppervlakte van 5000m², een decoratiewinkel, een hoveniersbedrijf en een ruime, twee verdiepingen tellende winkel met een zeer bijzondere collectie vintage keramiek. Eigenares Gini Koornstra vertelt over haar passie: ,,Ik vind dit soort keramiek erg mooi met name omdat er zoveel variatie in is. Het keramiek dat in onze winkel te vinden is, is merendeels van Duitse oorsprong.

Liefhebbers van potterie uit de jaren zestig en zeventig zullen zeker namen herkennen als Ruscha, Jasba, Carstens, Bay Keramiek, Silberdistel en Jopeko. De meeste stukken zijn handgemaakt en zijn vaak zelfs verzamelobjecten. Het zijn echt kwaliteitsstukken, dubbel gebakken en gesigneerd.” De winkel in Wezep is uniek te noemen in de regio en trekt bezoekers uit het hele land en zelfs van over de grens. ,,We verschepen wekelijks zo’n 70 kilo aan keramiek naar liefhebbers over de hele wereld.”  Bij potterie uit de jaren ’60 en ‘70 wordt vaak gedacht aan de kleuren oranje en bruin, maar de collectie van Gini bewijst dat het kleurenpalet veel gevarieerder is. De potten, vazen en schalen, maar ook kaarsenhouders, wandborden en beeldjes staan overzichtelijk op kleur uitgestald. Er is knalrode keramiek te vinden dat is afgewerkt met de bijzondere fat lava techniek, maar ook donkerblauwe, grijsgroene en in het oog springende knalgele objecten behoren tot de collectie. De ‘fat lava-techniek, waarbij een dikke laag glazuur werd opgebracht, dankt haar naam aan de gelijkenis met vulkanische lava. ,,We hebben ook studiopotterie, dat wil zeggen dat het gaat om unieke exemplaren.”

Dankzij een zeer grote partij-aankoop wisselt de collectie regelmatig en is bovendien zeer scherp geprijsd. ,,Neem gerust de tijd. Ik weet uit ervaring dat als mensen eenmaal binnen zijn, ze met gemak twee uur rondneuzen”, lacht Gini.  De begane grond van de winkel is rolstoeltoegankelijk. Gini’s Nursery biedt volop gratis parkeergelegenheid voor de deur. Naast een fysieke winkel is er ook een webshop genaamd Repotta.com, waar alle items overzichtelijk worden weergegeven.

Gini’s Nursery
Industrieweg 23
8091 AX Wezep.
Info: 038-3762409/www.repotta.com/www.ginis.nl

 

Deel dit artikel
Gini’s Nursery en Repotta