De Fantasietuin

Een wandeling door de Fantasietuin is als een wandeling door een sprookje.  Geïnspireerd door hun vele reizen naar verre oorden is de familie van de Put ruim 30 jaar geleden begonnen met de aanleg van de Fantasietuin. ‘Een uit de hand gelopen hobby’ noemt eigenaar Beerd van de Put het zelf. De tuin biedt een grote verzameling tropische planten en heeft een Aziatische uitstraling.

Er is een hoogteverschil van zo’n 15 meter, er zijn diverse kronkelpaadjes, rotspartijen, een heuse tunnel, watervalletjes, beekjes, een keldergrot met muurschilderingen en een druipsteengrot, waardoor een bezoek aan de Fantasietuin een ware beleving wordt. Een geweldige kasteelruïne biedt een prachtig uitzicht op de tropische tuin. ,,Onze tropische plantenverzameling is inmiddels uitgegroeid tot meer dan 500 stuks, die allemaal overwinteren in een verwarmde kas. De tropische planten zorgen er voor dat er altijd veel vlinders en vogels in de tuin te vinden zijn.”

De Fantasietuin staat in verbinding met het naastgelegen Landal  Landgoed ’t Loo. Via deze ingang wordt de bezoeker direct omringd door cactussen, vleesetende planten en tropische vogels. De tuin biedt meerdere leuke zitjes, zowel in de openlucht als overdekt.  Ook is er een sfeervolle snuffelhoek met originele hebbedingetjes. De Fantasietuin is bekend in binnen- en buitenland en wordt dan ook frequent bezocht door tuinliefhebbers.

Openingstijden:  van 1 april tot 1 oktober, van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur. Kinderen tot 12 jaar alleen onder begeleiding. De tuin is niet geschikt voor honden, maar in overleg is er altijd een oplossing. De Fantasietuin is zowel een officiële kijktuin als een Rustpunt voor fietsers en wandelaars. Bezoekers krijgen bij de ingang de gelegenheid om een vrijwillige bijdrage te doneren van 2 euro, want “maakt deze tuin u vrolijk en blij, draag dan uw steentje bij”.

Vanaf Landal Landgoed ’t Loo is de Fantasietuin bereikbaar via het pad bij bungalow 234.

Bed & Breakfast
De Fantasietuin in ’t Loo biedt een romantische Bed & Breakfast voor twee keer twee personen.  De B&B is gevestigd in een bijgebouw, zo’n 100 meter van de hoofdwoning.  Kamer Norah en kamer Sarah zijn beiden sfeervolle  tweepersoonskamers, die van alle gemakken zijn voorzien. Naast goede bedden heeft elke kamer een mooie zithoek inclusief tv, dvd en internetaansluiting. Verder is er een fijn terras waar het heerlijk vertoeven is na een lange wandeling of fietstocht. ’s Ochtends worden de gasten door Jenny en Beerd van de Put verwend met een verrassend uitgebreid ontbijt. Uiteraard mogen de gasten de Fantasietuin vrij bezichtigen. Op loopafstand van de Bed & Breakfast bevinden zich een  restaurant, cafetaria, supermarkt, winkel, bowlingbanen, tennis en zwemmogelijkheden. Parkeren is gratis en kan voor de deur. In februari 2017 was deze geweldige locatie te zien in het programma Bed and Breakfast van omroep Max. Beerd en Jenny kwamen als winnaars uit de bus. Een overnachting kan, zonder meerprijs,  geboekt worden via www.bedandbreakfast.nl

Fantasietuin Oldebroek
Vierschoterweg 5
8095 PN ’t Loo Oldebroek
Info: 0525-630871 / www.fantasietuin.nl en FB

Deel dit artikel
De Fantasietuin