Madeleine Vink Ceramics

n het landelijke Noordeinde bevindt zich in een voormalige stal het atelier van pottenbakker Madeleine Vink. Klei is haar passie en dat is te zien in haar prachtige ontwerpen die variëren van kunstobjecten tot gebruiksvoorwerpen. “Er zijn niet veel professionele pottenbakkers meer te vinden in Nederland; het is echt een uitstervend beroep”, vertelt ze.

Craft & Design

 

I“Ik ben een echte draaier en maak keramiek in opdracht, maar heb ook een webshop met diverse objecten als wijnkoelers, vazen, schalen, kommen en zogenaamde ‘chicken bricks. Een chicken brick is een pot waarin je kip met kruiden en groenten kunt stoven. Een soort mini-oven. Daarvoor komen mensen echt van ver……” Madeleines werk is ook te koop bij Museum Elburg (speciale Hanzekopjes) en bij Spring Store (potten, sierobjecten, servies) in ’t Harde. In samenwerking met illustrator Marieke ten Berge uit Oosterwolde heeft zij een prachtige serie kopjes en borden ontworpen onder de naam ‘Wildflowers’ en voor restaurants in het hele land ontwierp zij eerder al diverse originele serviezen. “Ik geef ook 8-weekse cursussen en pottenbakworkshops van twee uur. De workshops zijn op afspraak vanaf 4 tot maximaal 7 personen. De workshop is een eerste kennismaking met klei en aan het eind gaan de deelnemers naar huis met 3 tot 4 werkjes, die ze desgewenst ook door mij kunnen laten glazuren.”  Wie geïnteresseerd is in het werk van Madeleine kan op afspraak een bezoek aan haar atelier brengen. Haar werk is ook te koop via haar webshop.

Madeleine Vink Ceramics, Groote Woldweg 116, 8079 TG, Noordeinde (GLD)

Info:  06 – 10014516 / www.madeleinevinkceramics.com  FB

WIN

Ook kennismaken met de bijzondere techniek van het pottenbakken? Los de puzzel in het magazine op en maak kans op twee workshops bij Madeleine Vink Ceramics of op een speciaal voor Natuurlijk Oldebroek door Madeleine ontworpen unieke pot!