Het Wiseperpad

Klompenpad Wezep en Hattemerbroek

Het Wiseperpad, genoemd naar een oude benaming van Wezep daterend uit 1231: Wisepe, voert de wandelaar vanaf station Wezep langs zandverstuiving de Klunze en via buurtschap de Soppe naar Landgoed IJsselvliedt met zijn bijzondere pinetum. Dwars over boerenland aan de oostelijke kant van Wezep wordt Hattemerbroek bereikt om via het bos en langs oude wegen weer uit te komen bij het station.

Deze klompenroute is circa 17km lang en wordt gemarkeerd door kleine bordjes met een paars klompje. De wandeling is heel veelzijdig dankzij de afwisseling van natuur, landgoed, bos, akker en weiland. Onderweg passeert de wandelaar diverse leuke horecagelegenheden voor een welverdiende pauze en/of sanitaire stop. Tegenover het start- en tevens eindpunt van de route bij station Wezep, ligt het gezellige restaurant Gasterij de Zeuven Heuvels dat aan beide zijden een ruim terras heeft. Halverwege de wandeling is Klompenwinkel & Snackbar Nagelhout in Hattemerbroek een unieke plek voor een korte of lange stop. De wandeling kan ook vanaf hier gestart worden of bij Boerderijcamping ’t Heeterveen op Landgoed IJsselvliedt. Vanaf het Wiseperpad zijn er ook twee overstaproutes naar Klompenpaden in de omgeving: ‘het Assenradepad’ in Hattem en ‘het Vreepad’ in Oldebroek. Klompenpaden komen tot stand dankzij een intensieve samenwerking met en de interesse en enthousiaste inzet van lokale grondeigenaren en inwoners. Het is wellicht handig om in gedachten te houden dat niet alle horecagelegenheden langs deze route op zondag geopend zijn.

In de gratis te downloaden routeapp over het Wiseperpad is beelddocumentatie en informatie omtrent bezienswaardigheden te vinden.