Natuurkracht Express

Wegens groot succes in 2018 gaat ook dit jaar de Natuurkracht Express weer rijden. Dit jaar rijdt de trein in de zomerperiode van 9 juli t/m 1 september.

De Natuurkracht Express is een initiatief van Stichting Natuurkracht Oldebroek. De elektrische trein wordt gereden door enthousiaste vrijwilligers, die veel over de omgeving kunnen vertellen. Op deze manier wordt de toerist op attractieve wijze bekendgemaakt met deze prachtige omgeving. Er zijn twee verschillende routes samengesteld: route Oldebroek  (die op dinsdag en zaterdag gereden wordt) en route Wezep (op woensdag en donderdag). Opstappen kan voor beide routes bij Landal Landgoed ’t Loo en bij route Oldebroek ook bij Camping de Lijsterbes.

Bij het instappen van de Natuurkracht Express krijgen de passagiers een routefolder met informatie over de bedrijven die deelnemen aan de routes. Dit jaar zijn er maar liefst 14 deelnemers die een bijdrage leveren aan dit initiatief. Tijdens de route Oldebroek wordt gepauzeerd bij Molen de Hoop en bij Fruittuin Verbeek; tijdens de route Wezep afwisselend bij Pannenkoekenrestaurant de De Zwijger en bij Nagelhout Hattemerbroek. Uiteraard is het voor inwoners uit de regio ook mogelijk om mee te rijden. Om teleurstelling te voorkomen wordt aangeraden om te reserveren voor de Natuurkracht Express via de receptie van Landal Landgoed ’t Loo.