Roots in the Woods

Stoer en veelzijdig
Roots in the Woods is een meerdaags festival dat op verschillende plaatsen op de Veluwe gehouden wordt. Alle festivals worden gekenmerkt door hetzelfde stoere karakter, maar worden door de organisatoren qua programma op unieke wijze ingevuld. Eén ding hebben de festivals gemeen: de veelzijdigheid en authenticiteit van de Veluwe wordt benadrukt. Op 20 en 21 oktober vindt op het terrein van Landal Landgoed ’t Loo de derde editie van Roots in the Woods Oldebroek plaats.

Roots in the Woods is een mix van muziek, theater, cultuur, kinderactiviteiten en Veluwse culinaire activiteiten. Ook is er een streekmarkt waar lokale producten centraal staan. Het Boerderijmuseum is aanwezig met diverse oude ambachten.

Roots-in-the-Woods vindt plaats op zaterdag 20 oktober van 12.00 tot 21.00 uur en op zondag 21 oktober van 13.00 tot 18.00 uur. Iedereen uit de omgeving is van harte welkom bij dit unieke, veelzijdige en bovenal Veluwse evenement. Toegang tot het festivalterrein bij Landal Landgoed ’t Loo (Looweg 47, ’t Loo Oldebroek) is gratis. De organisatie van het festival is in handen van Stichting Natuurkracht. Meer informatie vindt u op www.rootsinthewoods.nl

Kinderen
Voor kinderen is Roots in the Woods een avontuurlijk evenement met tal van workshops, optredens en outdoor activiteiten. Wat er is er te doen in de reusachtige tipi? Waar komt die geur van vers gebakken broodjes vandaan? Wie tovert een pompoen om tot een vrolijke lantaarn? Of maak je misschien liever een stoere pijl en boog? Of wat te denken van een uitdagende ‘Obstacle Run’? Even uitrusten? Plof neer in een hangmat, zak weg op een strobaal en geniet van het vrolijke kindertheater. Laat je verrassen, want ieder jaar zijn er weer andere activiteiten.

Volwassenen
Roots in the Woods is er niet alleen voor kinderen. Ook volwassenen zullen zich prima vermaken met de vele live optredens van lokale artiesten. Ieder jaar is er een gevarieerd programma van zang en theater: van Blues tot Garage Rock, van Jazz tot Chansons en van akoestische popsongs tot Folk Rock. Vuurkorven verhogen de sfeer, evenals de geur die opstijgt bij de diverse foodtrucks met tal van lekkernijen. Wie liever sportief bezig is, kan deelnemen aan een stoere Bootcamp.  ‘s Avonds wordt er op het strand een grote barbecue gehouden.

Businessevent
Voorafgaand aan het Roots-in-the-Woods festival vindt ieder jaar een Businessevent plaats voor lokale ondernemers, verenigingen en gemeente. Er is een gevarieerd programma met diverse bekende gastsprekers met een netwerkborrel ter afsluiting. In 2018 wordt het Businessevent gehouden op 18 oktober.